IN MEMORIAM: BART GERRITS (1966 – 2010)

Na het behalen van een prestigieuze prijs in 2007 heeft de Blues Brothers Tribute Band inmiddels ruim vijftig optredens mogen verzorgen. Op podia variĆ«rend van relatief klein tot indrukwekkend groot. Bart maakte als ?lichtman? onlosmakelijk deel uit van onze band en hij heeft – evenals wij – niet alleen enorm genoten van de optredens, maar ook van het ontstane saamhorigheidsgevoel. In het busje op weg naar een optreden deel je immers niet alleen gein en ongein met elkaar, maar ook onderwerpen die ons persoonlijk bezig houden. In een periode van bijna vier jaar zijn we als een soort van familie naar elkaar toe gegroeid. Bart genoot van ons en wij genoten van Bart. De betrokkenheid bij het ziekteproces was dan ook groot. En de verslagenheid is groot. Waarom die onrechtvaardigheid? Maar het was bewonderenswaardig en inspirerend om te zien hoe Bart ook tijdens zijn ziekte kost wat kost deel wilde uitmaken van onze muzikale familie.

Bart voegde een extra artistieke dimensie toe aan onze band, vaak zonder dat we het ons realiseerden. Op het podium ervaar je die kleurenpracht namelijk maar ten dele. Als we later een foto terugzagen van een optreden beseften we pas hoe Bart onze band had laten schitteren. Bart liet ons als een ware kunstenaar het ene mo-ment baden in een lawine van kleuren, het andere moment acteren in een smaak-vol gecomponeerd lichtdecor. Deze foto van een optreden in Emmen in 2009 is treffend en alleszeggend. De foto is dan ook een eerbetoon aan jou Bart.

Bart, Bram Vermeulen zong ooit: je bent pas dood als je bent vergeten. De band zal je echter NOOIT vergeten !!!!! … maar blijven herinneren als een vakman, een goedlachse levensgenieter, een plezierig bandlid en – door de heldhaftige wijze waarop je de ziekte hebt gedragen – als een lichtend voorbeeld voor ons allemaal.

The Blues Brothers Tribute Band