Jake

"Joliet" Jake E. Blues

oftewel Deurnenaar Joost Manders, is laat begonnen met zang. Via een aantal rollen in musicals is de passie voor zang voorzichtig ontstaan en is hij naast 'the Blues Brothers tribute Band' inmiddels ook al meer dan 15 jaar actief in het gezelschap "Hu'Hum" (twee tenoren en een pianiste) en alweer een flinke tijd met Stenzel, Kivits & Menders. In deze gezelschappen worden diverse bekende en onbekende opera-aria's op humoristische wijze weergegeven en waarbij, naast de zang, de mimiek buitengewoon op de lachspieren werkt. Met het laatste gezelschap heeft hij zelfs tot in Japan de handen op elkaar gekregen.
Tot slot is hij ook regelmatig te zien op diverse Promsconcerten met nummers variërend van Paradise By The Dashboardlight tot Verdi's Li Biamo en reist hij af en toe mee met de Koninklijke Harmonie Deurne naar internationale concerten.

Elwood

Elwood J. Blues

"Die lange smalle" oftewel Elwood Blues heet in het dagelijks leven Herman van Daal. 20 Jaar lang was hij een van de gezichten bij Koskoier, een bijzonder koor uit Gemert wat veel shows en musicals ten tonele brengt. Een greep uit zijn rollen: oproerleider in Aldenbreght, Potiphar in Joseph, hippie tijdens de Hairtour, bedrijfsleider in Kassa, clochard in de Wintershow, vetkuif bij Grease. Maar naast zang ook veel acteerwerk bij Jeugdtheater Carrousel (Gemert): als ordentelijke rat, onlosmakelijk verbonden met pad in het toneelstuk Zolderkolder. Maffe Nar bij Ssst de reus slaapt, hard werkende molenaarsleerling bij De Meester van de zwarte molen, lenige Dunne Dirk bij Boris en het woeste water, schuchtere Arie in Wiebelen, vrolijk clown in Circus Carrouselli, verlegen journalist Tibbe in Minoes. Maar ach, misschien herinnert u hem alleen als shagadellic Austin Powers in sexy rose pak tijdens de Gemert Proms 2003, als ober en Ike Turner in Gemert Proms 2006 of als presentator van Back to the Future en Promis. Zijn conditie wordt op peil gehouden door CrossFit, squash en fietsen. Hij werkt bij een succesvol brand- and packaging designbureau in Eindhoven. En ziet u hem ooit in de struiken liggen dan fotografeert hij die struik,  sporters of een jong bruidspaar. Hoe dan ook, Herman van Daal is niet voor 1 gat te vangen.

Mark

Magic Murph

Hij studeerde Composition in Context aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waarna hij verschillende concertwerken en musicals schreef voor diverse gezelschappen, waaronder War Child, Albert Verlinde Entertainment, Zomerorkest Nederland en de Song&Dance Academy. Mark is sinds 2005 muzikaal leider van uiteenlopende theaterproducties, waaronder Fame, Hairspray, We Will Rock You, Moeder Ik Wil Bij De Revue en The Bodyguard. Samen met z'n zus schreef hij het kinderboek Schildpad Zoekt Een Huis en maakte met haar de gelijknamige kindervoorstelling. In 2016 haalde hij de finale van de Oticons Faculty International Film Music Competition en hij jaagt sindsdien op een carrière als componist voor film en media.
www.motifmusic.nl
www.schildpadzoekteenhuis.nl

Joan

Steve "The Colonel" Cropper

Wordt vertolkt door Joan van Wetten. Na het foutloos bespelen van een ‘luchtgitaar’, kocht hij op 15-jarige leeftijd - na zes weken vakantiewerk - zijn eerste elektrische gitaar. De klassieke gitaar had op dat moment zijn aantrekkingskracht verloren. Met het onvermijdelijke ‘Saturday Night’ van Herman Brood werd de belangstelling voor de elektrische gitaar tot Bijbelse proporties opgejaagd.

Zijn gitaarstijl is in de loop der jaren meegegroeid met zijn persoonlijke muzikale smaak. Ziet zichzelf dan ook als een ‘Jack of all Trades, Master of none’. Deze kruisbestuiving van stijlen komt goed van pas bij de Blues Brothers Tribute Band.

Zijn ‘gitaristische’ inspiratie doet hij op door veel te luisteren naar en te studeren op alleskunners als Larry Carlton, Robben Ford en Dominic Miller.

Joris

Willie "Too Big" Hall

Is drummer in de film van de Blues Brothers. Vele andere drummers spelen later in de original Blues Brothers band.

Joris de Bont speelt nu al meer dan 10 jaar en nog steeds met veel plezier in de Blues Brothers tribute Band.

Diverse bandjes en projecten gingen hieraan vooraf. Als drumdocent en muziekdocent in het onderwijs laat ik velen kennismaken met het ervaren en maken van muziek.

Past prima bij het band motto: "On a mission from God!"

DrumschoolJorisdeBont.nl

Roland

Tom "Bones" Malone

Net als de echte Thomas (Tom) “Bones” Malone bespeelt hij meerdere instrumenten, maar op trombone voelt hij zich het meest op zijn gemak.
Al ziet zijn trombone er uit alsof er een vrachtwagen overheen is gereden, de sound van zijn barrel past perfect bij de sound die je wil horen bij een blues band met Horns!

Joost

Big Silver Horn

Van Gerry Mulligan tot Kupka, al decennia actief als saxofonist en basklarinettist in bands zoals Het Brabants Jazzorkest, de Guus Tangelder Bigband, BOSCO, the Metropole Academy, Quartet 52 en Duke’s Saxy Four. Specialiteit: very low, very funky. 

Joost

Mr. Fabulous Jr.

Toen Joost "Mr. Fabulous Jr." Pennings op 21 juni 1982 werd geboren stond er al een trompet op zijn geboortekaartje! Hij is dan ook jong met trompet spelen begonnen. Als mannetje van 7 werd hij lid van Harmonie Excelsior in Gemert, waar hij ruim 20 jaar onderdeel van de trompetsectie was en deel nam aan diverse concertreizen naar Denemarken, Sicilië en zelfs Cuba!

Hoewel zijn lessen aan de Gemertse Muziekschool voornamelijk klassiek georiënteerd waren, was er in die tijd ook al interesse voor lichte muziek en jazz. Met het muziekschool-ensemble ‘Kicks’ maakt Joost zijn eerste meters in een band met blazerssectie. In de jaren die volgen speelt Joost in vele diverse bands en orkesten waaronder de Stevie Wonder coverband ‘For Once In My life’, de ‘Sittie Skeuf Bende’, de musical producties van ‘Stichting Theaterplan Eindhoven’, het ‘Zomer Orkest Nederland’, vakantieorkest ‘Ad-hoc 2’, en polka wonder band ‘Spaß’ (de enige echte Global Kryner coverband).

Wanneer hij in 2007 les neemt bij Richard Beeren laat hij de klassieke benadering voorgoed achter zich en ontdekt hij de jazz pas écht! Via Richard kan Joost een tijdje bij de ‘Sonic Blast Bigband’ spelen. Dat leerzame avontuur duurt echter niet heel erg lang. Al snel verruilt hij de Eindhovense bigband voor een Gemertse: de ‘Solid Bigband’!

Na een korte Coronasabbatical besluit Joost zijn droom na te jagen en start hij zijn eigen blazerssectie: BlikBlazers. BlikBlazers groeit al snel uit naar een project georiënteerd blazerscollectief met meer dan 50 spelende deelnemers. Onder het motto: “Trek eens een BlikBlazers open!” worden er naast de projectmatige blazerssecties voor ‘What The FRNK’ en ‘The United Groove Syndicate’ ook succesvolle projecten met eigen bigbandformatie ‘De BlikBand’ georganiseerd.

Als brother van het allereerste uur en hardcore fan van ‘The original Blues Brothers band’ is Joost helemaal op zijn plek in de blazerssectie van ‘the Blues Brothers tribute Band’.

Joost speelt op een Bob Reeves 43ES mondstuk en een Hub van Laar trompet, model B5. Echt een Fabulous treut!!! Ben hip en koop er ook een!

Jochem

Mr. Fabulous Sr.

Mr. Fabulous Sr., AKA Jochem Verschure zet op 10-jarige leeftijd zijn eerste muzikale stappen bij harmonie Excelsior in Gemert. Op zijn 14de richt hij samen met een aantal vrienden street band The Wine Children op waar hij heden ten dage nog steeds met veel plezier deel van uitmaakt. Daarnaast trekt hij in de Carnavalsperiode graag zijn met zijn maten van SOA (Showkorps Octaaf Alaaaf) door de straten (en kroegen!) en heeft hij veelvuldig deelgenomen als orkesttrompettist bij musicalproducties van Koskoier, Brabants Muziektheater en STEMP.

Samen met onder andere “buurman” Mark Kuypers stond hij aan de wieg van the Blues Brothers tribute Band.

Stephan

Matt "Guitar" Murphy

Is tijdens zijn studie op de Rock Academie bij de band van Kim-Lian terecht gekomen.
Heeft vele optredens in binnen- en buitenland gedaan voor tv, radio, kleine kroegjes en grote podia en festivals.
Tours gedaan in Canada, Mexico, Europa, Groot Brittannië.

Hij rockte al met verschillende bands de wereld over.
Met 'Kim-Lian' van Top of The Pops bij de BBC tot aan Las Vegas in The States.
Met 'Stream of Passion' scheurde hij door onder andere Canada, Mexico, Rusland, EU en de US.
Met Rock ’n Roll coverband 'Third Half' reist hij van rokerig bruin cafe naar modderig motortreffen.
Verschillende soorten bands gespeeld. Van Blues tot Metal, van Surf tot Pop en van Rock ’n Roll tot Hard Rock.

Sinds een jaar of 10 gesetteld met een super leuk gezin. Een studio aan huis en veel leuke gitaar en bas leerlingen.
Kim-Lian en Anneke van Giersbergen behoren tot zijn voormalige leerlingen.

Is vaste invaller bij Brucified. De nummer 3 van seizoen 1 van 'The Tribute, Battle of the Bands'.
Zanger Nick kwam hem tegen bij een optreden met zijn Rockband Third Half op de bruiloft van zijn beste vriend.
Nick heeft daarna gitaarles bij Stephan gevolgd.

Met 'the Blues Brothers tribute Band' is hij echter op zijn belangrijkste reis ooit; ‘On a Mission from God’.

stephanschultz.com
birdhousestudio.nl

Twan

Donald "Duck" Dunn

Twan van Hoof (1965) speelt basgitaar van kleins af aan en speelde met menig popbandje, jazzensemble, harmonieorkest en big band. Uiteindelijk komt Twan terecht in het serieuze pop covercircuit en speelt o.a. met de progressieve poprockband Robin Who..?, RockSociety en Flatout.

Naast allerlei projecten speelde hij als freelance bassist o.a. met het Nederlands politieorkest, O'G3NE, Bergit Lewis, Danny de Munk, Ali B, Karin Bloemen, Anneke van Giersbergen en niet te vergeten Jolliet Jake en Elwood Blues! "Hit it! On a mission from God."

Aart

"Fat Pickles Bailey"

Speelt harmonica.

Toerde niet met Muddy Waters, John Lee Hooker en Eric Clapton. Dat waren andere harmonica blazers.

Frank

Matt "Guitar" Murphy

Net op tijd geboren om Jimi Hendrix nog 5 maanden mee te maken. Blues Brother in Crime en gemotiveerd door Stevie Ray Vaughan.

Deze bluesman in hart en nieren heeft heel wat "afgetourd" door de Benelux met verschillende artiesten. Van Rock naar Soul en van Pop naar de Blues!!

Buiten de "Blues Brothers" en "RockSoc",  vervult hij tegenwoordig ook de rol van Zanger/gitarist van de band "What the FRNK"

facebook.com/whatthefrnk/

Jurriaan

Donald 'Duck' Dunn

After years of playing gigs with my main brother Murph and his MagicTones, reinstating the 'bar' in bar mitzvah whilst crashing the party, Elwood & Jake came round to tell us they were putting the band back together. As they were on a mission from God, one simply could not deny the offer.

Everybody knows the Blues Brothers can not do without a rock-solid, beardy and slightly overweight redhead laying down the bass-is for a gorgeous, lush soul stew with a flatwound strung Fender Precision, blowing up bass amps like balloons for a 10 year olds' birthday party. That’s why they set out for a duck hunt…

During diner breaks, I might be open for session work or additional gigs. Drop me a line at 634-5789!

Remember, we have a band powerful enough to turn goat piss into gasoline...

Peter

Sound Engineer

The Band kan dan wel muzikaal zijn, zonder goede balans ben je nergens! Daarom schuift Peter al sinds het prille begin de schuiven van de mengtafel. Hij weet als geen ander waar de solo's verborgen zitten en op welk moment de galm een beetje harder mag. Overdag druk bezig met alles in goed banen te leiden bij Purple Group.

Maxim

Light Engineer

Hij is de jongste van het stel, (fysiek en mentaal).
De laatste 4 jaar ‘tourt’ hij met het gezelschap mee om te helpen waar kan.
Ongeveer 3 jaar geleden zag hij dan toch eindelijk het licht (letterlijk) en specialiseerde zich in de techniek van licht. Nu staat hij gebroederlijk naast Peter maar dan als vaste licht-technicus bij "the Blues Brothers"!
Hij is ook werkzaam bij Purple Group in Schijndel waar ook onze geluidstechnicus vandaan komt.
Door de weeks is hij in Breda te vinden op de NHTV, hij studeert namelijk nog ‘International Leisure Management’.
Als huistechnicus heb je vaak de kans dat je hem aan de lijn hebt voor alle technische voorbereidingen.
Zien bij welke producties hij nog meer betrokken is (geweest)?
MaximumLight.nl

Leander

Cheez Whiz

Hij is de main-brother, de regelneef, de organisator, kortom de man die het regelt.
Met een muzikaal hart en achtergrond is hij het die ervoor zorgt dat iedereen op tijd op het podium staat.

Niels

Sound Engineer

Waar vind je ze nog tegenwoordig, die geluidstechnici met een sterke muzikale achtergrond én een goed stel oren?

Nou, hier! Geluidstechnicus Niels van Asseldonk is nog relatief “young and going strong” maar heeft al behoorlijk wat meters schuifwerk in de vingers.

Naast The Blues Brothers tribute Band is hij als freelance technicus regelmatig op pad met verschillende (feest-)coverbands terwijl stiekem zijn hart nog steeds in het theater ligt.

Met al diverse semi-professionele musicalproducties op zijn naam voor zowel geluidsontwerp als eindmix en daarnaast behoorlijk wat proms-projecten is de veelzijdige sound van The Blues Brothers tribute Band bij hem in goede handen.

Om maar niet te vergeten dat Niels daarnaast werkzaam is als elektronica ontwerper en regelmatig zelf op de bühne staat met zijn piano of keyboards.

Favoriete bezigheid achter de mengtafel: De volledige tekst mee-dreunen tijdens het intro van Everybody Needs Somebody!
NielsvanAsseldonk.nl

René

Light Engineer

Héél soms kan Maxim er niet bij zijn. Gelukkig kunnen we dan terugvallen op zijn voorganger. Direct na het overlijden van Bart, onze lichtman van het eerste uur, sprong René in het gat wat Bart achterliet. Hij zorge er voor dat 'the Band' weer volop in de schijnwerpers kwam. Door drukke werkzaamheden bij zijn eigen bedrijf, heeft hij de band op een lager pitje moeten zetten.
ReneDerksen.nl

Bart

Light Engineer

Op dinsdag 23 november 2010 is voor onze vaste lichtman, bandlid van het eerste uur, Bart Gerrits, het licht definitief uitgegaan. Brother: R.I.P.

Zijn memoriam vindt u hier.

.